Kolay poğaça tarifi
Özellikle kahvaltıların ve 5 çaylarının kurtarıcılarından olan poğaça, herkesin sevdiği hamur işlerinden. Zaman zaman tariflerde yer alan maya vb. detaylar göz korkutabiliyor. Biz de bunu düşünerek sizin için kısa sürede yapabileceğiniz mayasız kolay bir poğaça tarifi hazırladık. Aileniz ve sevdiklerinizle zevkle, afiyetle yiyin diye… İşte kolay poğaça tarifi!
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayırın)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kabartma tozu
- Alabildiğince un (yaklaşık 4 su bardağı)
İç harcı için:
- Maydanoz
- Lor peyniri
Kolay poğaça tarifi Nasıl yapılır?
Yumurtaların bir tanesinin sarısını poğaçanın üzerine sürmek için ayırın.
Beyazını ve diğer yumurtayı yoğurt ve sıvı yağ ile birlikte yoğurma kabına alarak karıştırın.
Tuzu da ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ilave edin.
Unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın ve elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
Maydanozları ince ince kıyıp lor ile karıştırın. (Dilerseniz farklı malzemeler de kullanabilirsiniz.)
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın.
Ortasına harcı kapatıp yuvarlak ya da D şeklinde kapatın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip poğaçaları üzerine yerleştirin.
Ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürün. Arzu ederseniz üzerine susam, çörek otu ya da haşhaş serpin.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden biraz ısıtın ve tepsiyi fırına verin.
Kızaran poğaçalarınız kıtır kıtır kıvamıyla yenmeye hazırdır.