GeriBörek Tarifleri Kolay kıymalı börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kolay kıymalı börek tarifi

Kolay kıymalı börek tarifi

Evde kolayca yapabileceğiniz pratik bir kıymalı börek tarifi arıyorsanız, Lezizz kıymalı börek tarifimize bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Çay saatlerinden kahvaltılara ya da öğle ve akşam yemeklerine her öğün zevkle tüketebileceğiniz, lezzeti aynı börekçiden aldığınız börek gibi olan bir kıymalı börek arıyorsanız işte tarifi...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

 

  • 1 kilogram yufka
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 gram az yağlı dana kıyma
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Kolay kıymalı börek tarifi Nasıl yapılır?

Böreğinizi yapmaya iç harcını hazırlayarak başlayın. Bunun için çok ince doğradığınız soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Kıymaları ekleyip kavurmaya devam edin. Baharatları ve tuzu da eklediğiniz kıymalı harcınızı bir kenara alın.

Artık böreğin yapımına geçebilirsiniz. Öncelikle yumurta, sıvı yağ, süt, yoğurt, ve tuzu iyice çırpın. Yufkanızı tezgahın üzerine yayın ve ikiye katlayın. İç harcını yufkanın düz kısmına yerleştirin ve yufkayı rulo şeklinde sarın. Keskin bir bıçakla 10 santimetre boyunda parçalar halinde kesip tepsiye yerleştirin. Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin. Son olarak önceden hazırladığınız yumurtalı karışımı bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün.

180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Arzu ederseniz böreklerin üzerine susam ya da çörekotu da serpebilirsiniz.