GeriKek Tarifleri Kolay acıbadem keki tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kolay acıbadem keki tarifi

Kolay acıbadem keki tarifi
Üzeri çıtır kaplı, içi yumuşacık lezzet...

Üzeri çıtır çıtır, içi yumuşacık bir lezzet...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım sade pasta tabanı
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağından az sıvı yağ

Kolay acıbadem keki tarifi Nasıl yapılır?

Bir kasenin içinde, yumurta, toz şeker, Hindistan cevizi, fındık, ceviz ve sıvı yağı kaşıkla iyice karıştırın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yarım pasta tabanını yağlı kağıdın üzerine koyun. Kekin üzerine iç malzemeyi eşit olarak güzelce yayın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yalnızca üst fırın ayarında üzerini pişirin. Kek iyice soğuduktan sonra servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.