GeriEt Yemeği Tarifleri Köfteli kağıt kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Köfteli kağıt kebabı tarifi

Köfteli kağıt kebabı tarifi

Yağlı fırın kağıdının içinde pişen bu yemek hem çok pratik hem de çok leziz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 200 gram iç bezelye
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Köfteli kağıt kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Patates ve havucu küp şeklinde doğrayın. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve baharatı karıştırıp köfte harcını yoğurun. Küçük top şeklinde köfteler yuvarlayın. Büyük bir kaseye patates, havuç, bezelye, tuz, baharat ve yağı alıp harmanlayın.

Yağlı kağıttan dosya kağıdı büyüklüğünde 6 tane kağıt kesin. Kağıdın ortasına garnitürü yerleştirin. Üzerlerine köfteleri paylaştırın. Yağlı kağıtları bohça şeklinde katlayın ve ters çevirip tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.