Klasik muzlu puding tarifi
Hazır pudingler yerine kendiniz bir muzlu puding yapmaya ne dersiniz? Böylece muz aroması yerine gerçek muz yiyebilecek, gerçek bir meyveli tatlının keyfini sürebileceksiniz. Görüntüsü de çok nefis olan bu tatlıyı ister kuplara bölüştürün, isterseniz bir tepsiye döküp donunca dilim dilim servis edin. Orası size kalmış ancak şurası kesin ki her şekilde nefis.
Yapımı için malzemeler
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet iri muz
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt (muzu parçalamak için)
Klasik muzlu puding tarifi Nasıl yapılır?
Parçalara ayırdığınız muzu karıştırıcıya yerleştirin. 1 çay bardağı süt ekleyerek çalıştırın. Ardından yine aynı kap içine yumurta sarısı, nişasta, şeker ve un konulup iyice çekin. Aynı kapta pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Hazırlanan muzlu karışımı tencereye boşaltın. Üzerine 2.5 su bardağı süt ekleyip devamlı çırparak koyulaşana kadar pişirin. Piştikten sonra kuplara pay edip oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra dolaba kaldırıp soğutun.
Soğuduktan sonra muz dilimleri ile süsleyip lezzeti tamamlayın.