GeriKahvaltılık Tarifleri Kızılcık reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kızılcık reçeli tarifi

Kızılcık reçeli tarifi
TÜLAY ETKİN adlı okurumuzun gönderdiği Kızılcık reçeli tarifi

Mayhoş lezzetiyle kızılcık reçeli kahvaltılarınıza renk katacak.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kızılcık
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı su

Kızılcık reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle kızılcıkları çöplerinden temizleyin ve bol suyla yıkayın. Suyunu süzdükten sonra reçel tenceresine alın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve tencereyi buzdolabında bir gece bekletin.

Ertesi gün reçel tenceresini buzdolabından çıkarın. Ocağa alın ve 1 bardak suyu ilave ettikten sonra orta ateşte kaynamasını bekleyin. Reçel fokurdamaya başladığı zaman, ocağın altını kısın ve üzerinde oluşan pembe köpükleri alın. Reçel bir saat kadar kaynadıktan sonra kıvamını almış olacaktır.

İçine limon suyunu dökün ve karıştırdıktan sonra bir taşım daha kaynatın.