GeriSebze Yemeği Tarifleri Kıymalı semizotu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı semizotu tarifi

Kıymalı semizotu tarifi

Semizotu yaz aylarında en sık tüketilen sebzelerden. Bu yemeğin içine kıyma ekleyerek besin değerini ve doyuruculuğunu daha da artırmanız mümkün. Peki bunu nasıl yapacaksınız? İşte çok lezzetli bir kıymalı semizotu tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram yağsız kıyma
  • 1 demet semizotu
  • 1 tane kapya biber
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Su

Kıymalı semizotu tarifi Nasıl yapılır?

Kızmış yağda kıymayı mühürleyip pişirin. Minik doğradığınız soğanları ekleyin. İnce ince kıyılan kırmızı biberi ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. En son temizleyip kalın kıydığınız semizotlarını ekleyin.

Hafif kavrulunca biraz su ekleyip pişirin. Ocaktan almadan tuz ve baharatını ekleyin.