GeriHamur İşi Tarifleri Kıymalı pide tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı pide tarifi

Kıymalı pide tarifi

Pide çeşitleri arasında klasikleşmiş olan kıymalı pide ile sofralarınızı taçlandırın.

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 20 gram yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
İç harcı için:
  • 200 gram kıyma
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber

Kıymalı pide tarifi Nasıl yapılır?

Yaş mayayı ılık su içinde eritin. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 30 dakika kabarmaya bırakın.

Tereyağını tavada eritip kıymayı ekleyin, suyunu çekinceye kadar kavurun. Domates ve biberleri doğrayıp kıymaya ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyip kıyma yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hamuru 2 dakika daha yoğurun ve iki parçaya ayırın. Her parçayı yuvarlayın, 10 dakika dinlendirin. Unlanmış tezgahta merdane yardımı ile oval şekilde açın.

İç malzemeyi ikiye bölün ve hamurların üzerine yayın. Üzerine yumurta sarısını sürün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.