GeriBörek Tarifleri Kıymalı kol böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı kol böreği tarifi

Kıymalı kol böreği tarifi

Kıymalı kol böreği denince akan sular durur, biliyorsunuz. "Sarıyer böreği" olarak da bilinen bu lezzeti evde kendiniz de kolayca yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan şey çıtır çıtır yapısıyla baklavalık yufka...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka

İçi için

  • 1 büyük soğan
  • 200 gram kıyma
  • Tuz
  • Baharat
  • 1 kaşık tereyağı

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Kıymalı kol böreği tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerede soğan ve kıymayı kavurup pişirin. İstediğiniz kalınlığa göre 2 veya 3 adet yufkayı üst üste koyun.

Fırça ile erimiş tereyağını sürün. Kıymalı harçtan her yerine yayın. Rulo yapın ve tepsiye peş peşe dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve fırında pişirin. Küçük küçük dilimleyerek servis edin.