GeriHamur İşi Tarifleri Kıtel raha tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıtel raha tarifi

Kıtel raha tarifi

Adı ilginç olsa da lezzetine doyamayacağınız bir tarif ile karşınızdayız. Mardin mutfağının geleneksel bir yemeği olan kıtel raha, görünümüyle içli köfteyi aklınıza getirebilir. Fakat, hamurunda etin de kullanılmasıyla içli köfteden ayrılıyor. Bu yöresel lezzeti evinizde hazırlayın diye tarifini sizin için hazırladık. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram ince yarma
  • 750 gram çiğ köftelik ince bulgur
  • 250 gram dövülmüş et
  • 500 gram kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yenibahar

Kıtel raha tarifi Nasıl yapılır?

İnce yarmayı yaklaşık 30 dakika suda bekletin.

Soğanları ince ince doğrayıp, pembeleşene kadar kavurun.

Kıyma, yenibahar, karabiber ve tuzu ekleyip beş dakika karıştırarak kavurmaya devam edin.

Üzerine ince doğradığınız maydanozları ilave edin. 

Islatılan yarmaya ince dövülmüş kişniş ile ince bulgur ekleyin ve yoğurun.

Hamurunuza eti ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin.

Yoğurduğunuz hamurdan bezeler alıp avuç içi büyüklüğünde açın ve iç harcını koyup kapatın.

Düzgün bir yuvarlak şeklini alana kadar avuç içinizle şekil verin.

Şekil verdiğiniz köftelerinizi 30 dakika kadar haşlayın.

Pişen köftelerinizi  servis tabağına alın ve sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun...