GeriEt Yemeği Tarifleri Kışke (hıntiyye) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kışke (hıntiyye) tarifi

Kışke (hıntiyye) tarifi

Et sevenleri mutlu edecek harika bir yemeğimiz var. Daha önce çok fazla duyulmamış kışke (hıntiyye) tarifi Mardin yöresinin en sevilen lezzetlerinden. Hazırlanması gayet pratik olan kışkeyi (hıntiyye) sizde mutfağınızda kolayca deneyebilirsiniz. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet koyun kol
  • 1,5 su bardağı nohut
  • 3 su bardağı buğday
  • 5 çorba kaşığı tereyağ
  • Su
  • Biber
  • Tuz

Kışke (hıntiyye) tarifi Nasıl yapılır?

Nohut ve buğdayı akşamdan ıslatın.

Akşamdan ıslatılmış nohut ve buğdayı, et ile birlikte haşlayın.

Haşladıktan sonra eti kemiklerinden ayırıp, didikleyin.

Ayrı bir tencerede kendi suyunu kullanarak etleri üzerine tuz ilave edip pişirin.

Suyu azalınca sıcak su ilave edin.

Yemeğiniz hazır olunca üzerine tereyağı gezdirip servis edin.

Afiyet olsun...