GeriSebze Yemeği Tarifleri Kırmızı lahanalı patates köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kırmızı lahanalı patates köftesi tarifi

Kırmızı lahanalı patates köftesi tarifi

Et kullanmadan da nefis köfteler yapabilirsiniz. İşte size bir örnek...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 patates
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım kırmızı lahana

Kırmızı lahanalı patates köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup geniş bir karıştırma kabına alın. Bir çatal yardımıyla ezin. Süt ve tuzu ilave edip karıştırın. Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Rendelediğiniz kırmızı lahanayı da ilave edin ve lahana yumuşayıncaya kadar soteleyip ocaktan alın. Ilınan kırmızı lahanayı patatese ilave edip elinizle yoğurun.

Patatesli harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayın ve hafif bastırarak yassılaştırın. Kırmızı lahanalı patates köftelerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.