GeriTatlı Tarifleri Kirazlı ve sakızlı muhallebi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kirazlı ve sakızlı muhallebi tarifi

Kirazlı ve sakızlı muhallebi tarifi

Misafirlerinize görsel bir şölen eşliğinde sunabileceğiniz harika bir lezzet!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

    Sakızlı muhallebi için:
    • 1 su bardağı bütün kiraz
    • 4 yemek kaşığı un
    • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
    • 3 çay bardağı süt
    • Yarım paket şekerli vanilin
    • 2 adet yumurtanın sarısı
    • 3 çay bardağı toz şeker
    • 2 çay kaşığı sakız
    • 2 çay bardağı su
    Kiraz sosu için:
    • 1 su bardağı ayıklanmış ve dilimlenmiş kiraz
    • 1 yemek kaşığı esmer şeker
    • Yarım limonun suyu
    Üzeri için:
    • Pudra şekeri

    Kirazlı ve sakızlı muhallebi tarifi Nasıl yapılır?

    Bir sos tenceresinde orta ateşte yumurta sarıları ve şekeri, çırpma teli ile karıştırarak pişrmeye başlayın. Bir karıştırma kabında su, un ve buğday nişastasını karıştırıp sos tenceresine ilave edin. Ateşi kısıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan 1-2 dakika önce ezip toz haline getirdiğiniz sakız ve şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın. Muhallebiyi ocaktan alıp oda sıcaklığında ılınması için bekletin.

    Robot yardımı ile ayıklanıp dilimlenmiş kirazları, esmer şekeri ve limon suyunu 1-2 dakika çekerek sos haline getirin. Kupların dibine sosları, üzerine sakızlı muhallebiyi, en üste de bütün kirazları ekleyip buzdolabında soğutun. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek soğuk servis edin.