Kirazlı ve sakızlı muhallebi tarifi
Misafirlerinize görsel bir şölen eşliğinde sunabileceğiniz harika bir lezzet!
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı bütün kiraz
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 çay bardağı süt
- Yarım paket şekerli vanilin
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 3 çay bardağı toz şeker
- 2 çay kaşığı sakız
- 2 çay bardağı su
- 1 su bardağı ayıklanmış ve dilimlenmiş kiraz
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- Yarım limonun suyu
- Pudra şekeri
Kirazlı ve sakızlı muhallebi tarifi Nasıl yapılır?
Bir sos tenceresinde orta ateşte yumurta sarıları ve şekeri, çırpma teli ile karıştırarak pişrmeye başlayın. Bir karıştırma kabında su, un ve buğday nişastasını karıştırıp sos tenceresine ilave edin. Ateşi kısıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan 1-2 dakika önce ezip toz haline getirdiğiniz sakız ve şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın. Muhallebiyi ocaktan alıp oda sıcaklığında ılınması için bekletin.
Robot yardımı ile ayıklanıp dilimlenmiş kirazları, esmer şekeri ve limon suyunu 1-2 dakika çekerek sos haline getirin. Kupların dibine sosları, üzerine sakızlı muhallebiyi, en üste de bütün kirazları ekleyip buzdolabında soğutun. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek soğuk servis edin.