Kirazlı lokum tarifi
Yaz aylarında kirazın en güzel zamanında yapabileceğiniz enfes bir lokum. Özellikle kahvenin yanına çok yakışıyor. Bayramlarda, özel günlerde misafirlerine kendi yaptığı tatlıları ikram etmeyi tercih edenlerin favorisi olacak kirazlı lokumun tarifi aşağıda. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 bardak taze kiraz püresi
- 2 bardak su
- 1 bardak nişasta
- 1 bardak toz şeker
- 1 bardak Hindistan cevizi
Kirazlı lokum tarifi Nasıl yapılır?
Malzemelerin hepsini bir tencereye dökün ve iyice karıştırın.
Özellikle nişasta ve şekerin iyice erimesini bekleyin. Sonrasında bu karışımı kısık ateşe alın.
Bu şekilde kısık ateşte puding kıvamını alana kadar pişirin. İyice koyulaştığında ocağı söndürün. Daha sonra bu karışımı kare bir cam tepsiye dökün ve iyice yayıp üzerini düzeltip soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve iki üç saat dinlendirin. Buzdolabınızdan çıkardıktan sonra istediğiniz büyüklükte kare kare kesin ve Hindistan cevizine bulayın. Ev yapımı lezzetli lokumlarınız hazır!