Kibe mumbar tarifi
Diyarbakır mutfağında etsiz ve baharatsız yemek bulmak oldukça zordur. Üstelik Diyarbakırlılar ayvanın her yerini değerlendirip birçok yemek çeşidi çıkarırlar. Bu tarifimiz de onlardan biri. Kibe mumbar birçok yörede farklı çeşitlerle yapılan bir tarif. Dışarıdaki mumbarlara pek güvenmiyorsanız ve evinizde güzel bir mumbar yemek istiyorsanız doğru tarife geldiniz. Hem yapılışı da göründüğünden daha kolay. Afiyet olsun.
Yapımı için malzemeler
- 500 gram pirinç
- 500 gram kıyma
- Nane
- Karabiber
- Domates salçası
- 500 gram mumbar (koyun)
- Tuz
Kibe mumbar tarifi Nasıl yapılır?
Mumbarları ters yüz edip yıkayın tekrar düze çevirin.
Bütün malzemeleri karıştırıp harç elde edin.
Hazırladığınız harcı temizlenmiş mumbarın içine ters yüz ederek doldurun.
Doldurduğunuz mumbarları tuzla iyice ovarak bol suyla yıkayın.
Üstüne bol su koyup yaklaşık iki veya iki buçuk saat haşlayın.
Bir kaşık yağ, bir tatlı kaşığı nane, bir tatlı kaşığı salçayı bir kapta karıştırıp mumbar için sos hazırlayın.
Haşlanmış mumbarların üzerine dökerek servis yapın.