Kestane kulesi tarifi
Kışın vazgeçilmezi kestaneyi mutfaklarınızdan eksik etmek istemiyorsanız işte size özel bir kestaneli tarif...
Yapımı için malzemeler
- 100 gram toz şeker
- 50 gram yumurta akı
- 200 gram kestane şekeri
- 50 gram tereyağı
- 50 gram krema
- Toz tarçın
Kestane kulesi tarifi Nasıl yapılır?
Toz şeker ve yumurta akını bir kaseye alarak benmari usulü ısıtın. Şeker tamamen eriyince ocaktan alıp bir mikser yardımıyla çırpın. Harcı bir sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine büyükten küçüğe olacak şekilde 5 yuvarlak sıkın. Üzerlerini spatula ile düzelterek önceden ısıtılmış 100 derece fırında 40 dakika pişirin.
Kreması için kestane şekeri, tereyağı ve kremayı geniş bir kaseye alın ve bir mikser yardımıyla çırpın. Merengleri aralarına kestane kreması sürerek kat kat dizin. Üzerini toz tarçınla süsleyerek servis yapın.