Son Güncelleme:
Keşkül tarifi
Osmanlı mutfağından günümüze miras kalan keşkül, sütlü tatlıların en özellerinden biri. İçindeki toz bademin enfes bir lezzet kattığı keşkülü pastanelerde yiyebileceğiniz gibi evinizde de enfes bir keşkül yapabilirsiniz. Püf noktası topaklanmaması için sürekli karıştırmak olan keşkülün tarifi de hemen aşağıda…
Yapımı için malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 5 yemek kaşığı toz badem
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
Servisi için:
- 2 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
- 1 yemek kaşığı file Antep fıstığı
Keşkül tarifi Nasıl yapılır?
Yumurtaların sarısını beyazından ayırın. Sarıları süt, şeker nişasta ve toz bademle birlikte alın. Orta ateşte bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Pişen keşkülün içine Hindistan cevizini ilave edin.
Keşkülü kaselere paylaştırın. Soğuyup katılaştıktan sonra üzerine kabuksuz çiğ badem ve file Antep fıstığı serpin. Arzu ederseniz buzdolabına koyup biraz daha soğumasını sağlayabilirsiniz.