GeriPilav Tarifleri Kepekli risotto tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kepekli risotto tarifi

Kepekli risotto tarifi

İtalyan mutfağının vazgeçilmezi risottoyu bir de kepekli pirinçle deneyin! Hem sağlığı hem de lezzeti aynı tabakta buluşturan kepekli risotto'nun yapılışının bildiğimiz risotto'dan pek farkı yok. Lezzetini biber ve parmesandan alan kepekli risotto tarifimiz aşağıda. Mutlaka deneyin...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 bardak kepekli pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Kepekli risotto tarifi Nasıl yapılır?

Kepekli pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin.

Kaynayan suda 5 dakika haşlayıp süzün.

Başka bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın ve bekletin.

Bu arada küp küp doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.

Kepekli pirinci ekleyip kısık ateşte kavurun.

Kaynamış sudan 1 kepçe alın ve pirince ilave edip karıştırarak kavurun.

Kaynamış sudan azar azar eklemeye devam edin.

Kıyılmış biberleri ve kesme şekeri katıp karıştırın.

1 kaşık tereyağı ve parmesan peynirini ilave ettikten sonra 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.