GeriHamur İşi Tarifleri Keçi peynirli ve mantarlı kiş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keçi peynirli ve mantarlı kiş tarifi

Keçi peynirli ve mantarlı kiş tarifi

"Kişe en çok yakışan malzemeler nelerdir?" diye sorsanız hiç düşünmeden "Keçi peyniri ve mantar" diye yanıt veririz. Çünkü keçi peynirinin hafif ekşimsi, yoğun lezzeti ile mantar birbirini çok güzel dengeliyor ve ortaya zengin bir kiş tarifi çıkıyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram un
  • 100 gram tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 1 adet yumurta

İç harcı için:

  • 150 gram keçi peyniri
  • 400 gram taze mantar
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 demet taze nane
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 çorba kaşığı süt
  • Krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 2 çorba kaşığı Antep fıstığı

Keçi peynirli ve mantarlı kiş tarifi Nasıl yapılır?

Un, yumurta, tereyağı ve tuzu iyice karıştırın ve güzelce yoğurarak özlü bir hamur elde edin. Bu hamuru 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

Çıkardıktan sonra 1 santimetre kalınlığında açıp yağladığınız tart kalıbına yerleştirin. Çatalla delikler açın. Yağlı kağıdı hamurun üzerine yayıp pişerken kabarmaması için kuru fasulye, nohut gibi bir kuru bakliyatla üzerine ağırlık yapın 200 derede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin ve fırından çıkarıp bir kenara alın.

Bu esnada keçi peynirini rendeleyip mantarları ince ince doğrayın. Mantarları 1 tutam tuz ile tereyağında suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. İçine peynirleri ve kıyılmış naneleri ekleyin. Bu malzemeyi kişin içine doldurup iyice yayın.

Yumurta, süt, krema, tuz ve karabiberi çırpıp, keçi peynirli harcınızın üzerine dökün. En üste rendelenmiş parmesan peyniri ve dövülmüş Antep fıstığı serpin. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.