Son Güncelleme:
Kaz tiridi tarifi
Samsun'a özgü kaz tiridi tarifi yapımı zor olsa da mutlaka denenmesi gereken bir tarif. Çok doyurucu aynı zamanda da çok lezzetli bir tarif olan kaz tiridini, kaz eti bulamadığınız takdirde tavukla da deneyebilirsiniz. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 adet bütün kaz
- 300 gram bulgur
- 600 gram kaz eti suyu
- Yeteri kadar pide
- Tuz
Kaz tiridi tarifi Nasıl yapılır?
Temizlenen kazın deri ve bağırsak civarındaki yağları küçük küçük doğrayarak bir kapta eritin.
Bütün olarak haşladığınız kazın suyundan iki kepçe suyu ve tuzu bir kaseye alın.
Yufkaları dilim dilim keserek yağlı suya batırıp bir tepsiye dizin.
Kaz suyu ile pişen bulgur pilavını tepsiye dökün.
Üzerine eritilmiş kaz yağından gezdirin.
Kaz etini parçalara ayırarak pilavın üzerine koyun.
Yağlanmış yufka ile yiyin.