GeriTavuk Yemeği Tarifleri Kayseri tiridi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayseri tiridi tarifi

Kayseri tiridi tarifi

Tirit her yörede farklı şekillerde yapılır. Bu tarifimizde ise Kayseri'ye özgü tirit yer alıyor. Yufkaları kesip fırında kurutuyorsunuz tavukları da haşlayıp didikledikten sonra üzerine koyduğunuzda tiridiniz hazır oluyor. Tabi ki son dokunuş olan tereyağlı sosu da eklediğiniz de tadına doyum olmaz bir hale geliyor. Akşama ne yemek yapsam diye düşünüyorsanız bu tarif tam size göre. Şimdiden afiyet olsun

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 4 adet tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Kayseri tiridi tarifi Nasıl yapılır?

Yufkaları rulo halinde sarıp iki parmak genişliğinde kesin.

Cam kaba sıkı şekilde yerleştirin.

180 derece fırında 20 dakika kurutun.

Tavukları tencere haşlayın ve küçük parçalara ayırın.

Tavukları suyuyla beraber yufkaların üzerine dökün.

Tereyağını eritin ve pul biberle kızartın.

Tiridin üzerine gezdirin.

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...