GeriTatlı Tarifleri Kayısılı turta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayısılı turta tarifi

Kayısılı turta tarifi

Hem hafif hem de çok lezzetli bir tarif olan kayısılı turtayı sofralarınızda mutlaka misafir edin. Çay saatlerinde büyük bir keyifle tüketebileceğiniz kayısılı turtayı akşam yemeklerinden sonra da zevkle servis edebilirsiniz. Bir top vanilyalı dondurma da bu tatlının üzerine çok yakışıyor, bizden söylemesi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bardak un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım bardak nişasta ya da pirinç unu
  • 1 bardak su (içine 2 küp buz atılacak)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 10-15 adet kayısı
  • 2-3 dal mercanköşk
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı ya da ceviz

Kayısılı turta tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını yumuşamış şekilde unun içine çatalla karıştırarak yedirin. Güzelce yedirdikten sonra buzlu suyu yavaş yavaş döküp bir yandan yine çatal ile karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Turta kalıbınızı yağlayın. Hamuru merdane ile kalıp ölçüsüne göre açın. Eliniz ile yerleştirin. 180 derece fırına atıp 10 dakika pişirin.

Kayısıları doğrayın. Mercanköşkü dallarından ayırın ve bal ile ocağa alıp ısıtın. Kayısıların üzerine fırça ile yedirin ve 2 yemek kaşığı ceviz ya da Antep fıstığı gezdirin. Fırına verin, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.