Kayısılı rulo pasta tarifi
Bol miktarda demir içeren ve birçok faydası bulunan kayısı, bu tarife ayrı bir lezzet katacak. Görüntüsüyle ve tadıyla kısa süre içinde favori pastalarınızdan biri haline gelecek kayısılı rulo pastanın tarifi de oldukça pratik. Yaz aylarında vazgeçilmeziniz haline gelecek kayısılı rulo pastanın yapım aşamaları aşağıda...
Yapımı için malzemeler
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet limon rendesi
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 10 adet taze kayısı
Kayısılı rulo pasta tarifi Nasıl yapılır?
Süt, un ve şekeri çırpın. Karıştırarak kısık ateşte pişirin.
Vanilyasını ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin.
Ilınınca mikserle çırpın.
Kayısıların çekirdeğini çıkarıp doğrayın.
Hazırladığınız karışımın içine kayısıları ilave edin.
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 5 dakika çırpın.
Limon suyu, limon rendesi, vanilya ve unu ekleyip çırpmaya devam edin.
Diğer yanda bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Malzemeyi spatula yardımıyla her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde yayın.
175 derece fırında, pandispanya kağıttan kolayca ayrılıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarır çıkarmaz, önceden hazırladığınız kremayı hiç beklemeden pandispanya üzerine yayın.
Uzun kenarından başlayarak pandispanyayı rulo şeklinde sarın.
Buzdolabında 2 saat bekletin, dilimleyerek servis yapın.
Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri de ekleyebilirsiniz.