GeriAtıştırmalık Tarifleri Kayısı pestili tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayısı pestili tarifi

Kayısı pestili tarifi

Kayısı yaz aylarının en sevilen meyvelerinden. Üstelik çok da faydalı bir meyve. Kayısının faydalarını ve lezzetini diğer mevsimlere de taşımak isterseniz bulabileceğiniz en tatlı çözümlerden biri kayısıdan pestil yapmak. Çocukların da çok seveceği kayısı pestili tarifimiz aşağıda. Herkes mutlaka denemeli…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kayısı
  • 3 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta

Kayısı pestili tarifi Nasıl yapılır?

Kayısıları yıkayıp ikiye ayırarak çekirdeklerini çıkarın.

Kayısıları suyla birlikte tencereye alıp iyice yumuşayana kadar pişirin.

Püre haline gelene kadar blender’dan geçirdiğiniz kayısılarınızı yeniden kaynatın.

Kaynamaya başladığı noktada içine nişastayı ilave edip karıştırarak 1 dakika daha pişirin ve altını kapatın.

Biraz ılınan kayısı püresini yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ince ve eşit bir tabaka halinde yayın.

Pestili güneşte iyice kurutun.

Kuruyunca yağlı kağıdı çıkarıp kağıda yapışan tarafı üste gelecek şekilde bir süre daha kurutun.

İyice kuruyan pestilinizi dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz, afiyet olsun!