GeriKahvaltılık Tarifleri Kaygana tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaygana tarifi

Kaygana tarifi

Kayganayı açıklamak için sebzeli krep ya da omlet diyebiliriz. Birçoğumuzun evinde yapılır ama özünde Karadeniz mutfağına ait bir tariftir. İçindeki taze soğan, maydanoz ve dereotuyla oldukça da sağlıklı ve lezzetli olan kaygananın yapımı çok kolay. İşte tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1/3 demet dereotu
  • 3 dal taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek için:

  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı

Kaygana tarifi Nasıl yapılır?

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içinde güzelce çırpın.

Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın ve bu karışıma ilave ederek güzelce karıştırın.

İçine ince ince doğranmış maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyip iyice karıştırın. (Mevsimine göre pazı ya da karalahana ile de yapabilirsiniz.)

Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocakta ısıtın.

Tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun.

Yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.

Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin.

Tüm karışımı tavaya her seferinde bir miktar yağ ilave ederek bu şekilde pişirin.

Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun…