Kavurmalı ve peynirli kiş tarifi
Kavurmalı yumurtayı biliyorsunuz, peki kavurmalı kiş neden olmasın? Fransız mutfağıyla Türk damak tadını bir araya getiren bu nefis hamur işinden bir dilim tadan bir dilim daha isteyecek. Yapılışı biraz sabır istese de ortaya çıkan sonuç herkesi çok memnun ediyor. Acilen denemelisiniz...
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı un
- 3 adet yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı su
- 150 gram tereyağı
- 1 tutam tuz
İçi için:
- 150 gram kavurma
- 200 gram rende kaşar peyniri
- 200 mililitre krema
- Yarım su bardağı süt
- 4 adet yumurta
Kavurmalı ve peynirli kiş tarifi Nasıl yapılır?
Kişin hamurunu hazırlamak için geniş bir kap alın. Un ve küp küp kestiğiniz tereyağını kum gibi oluncaya kadar parmak uçlarınızla ufalayın. Yumurta sarılarını, suyu ve tuzu ekleyin, ardından yoğurarak hamuru elde edin. Hamuru 30 dakika boyunca buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamuru 4-5 milimetre kalınlığında açıp kalıba yerleştirin. Altına delikler açıp üzerine yağlı kâğıt yerleştirin. Yağlı kâğıdın üzerini ağırlık yapması için kuru fasulye, nohut gibi bakliyatlarla kaplayın. Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve 20 dakika kadar hamuru pişirin. Eğer hamurunuz yeterince renk almamışsa 10 dakika daha fırında tutun. Fırından çıkardığınız kiş hamurunuzun üzerindeki yağlı kâğıt ve bakliyatları alın.
İç harcı hazırlamak için önce kavurmaları ince ince doğrayın. Süt, krema ve yumurtaları bir kase içinde çırpın. Kavurma ve rendelenmiş kaşar peynirini içine ilave edip iyice harmanlayın. Pişirdiğiniz kiş tabanına bu karışımı dökün.
Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 30-35 dakika boyunca pişirin. Üzeri tamamen kızarınca kişinizi fırından çıkartın.