GeriTatlı Tarifleri Kavala kurabiyesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kavala kurabiyesi tarifi

Kavala kurabiyesi tarifi

Kavala kurabiyesi diğer bir adıyla Edirne kurabiyesi, Edirne’de meşhur olan kavrulmuş un ve bademle yapılan bir tür kurabiyedir. 16'ncı yüzyılda Osmanlı Devleti’nin hüküm sürdüğü dönemde bölgede yetişen bademlerle hazırlanan Edirne kurabiyesi, pudra şekeriyle sunulur ve eşsiz lezzetiyle hafızanızda unutulmaz tatlar bırakır. Misafirlerinize bu güzel kurabiyelerden yapmak isterseniz tarifini sizin için hazırladık. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram tuzsuz badem
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4-4,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Kavala kurabiyesi tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle unun 1 su bardağını rengi değişene kadar tavada kavurun.

Eğer bademler çiğ ise onları da kavurun.

Ardından kalan 3 bardak unu, kavurduğunuz 1 bardak unu ve diğer malzemeleri bir araya getirip ele yapışmayan bir hamur elde edin.

En son bademleri de ekleyip az daha yoğurun.

Hamuru yarım santimetre kalınlığında açıp ister ay şeklinde kalıpla eğer yoksa çay bardağı ağzı ile kesip ay şeklini verin.

Hamur bitene kadar aynı işlemi yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

180 derece fırında pişirip soğuyunca pudra şekerine bulayın.