Katmer tarifi
Gaziantep deyince aklımıza gelen ilk tatlı baklavadır ama katmerin de yeri ayrıdır. Hem çok hafif hem de çok lezzetli bir tatlıdır katmer. Her yerde güzel yapanı bulamazsınız. İçine gerçek Antep fıstığı da kondu mu tadından yenmez. Bu lezzeti evde de denemeniz için size bu tarifi hazırladık. Şimdiden afiyet olsun.
Yapımı için malzemeler
- 150 gram un
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
İçi için:
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
- 100 gram süt kaymağı
Katmer tarifi Nasıl yapılır?
Derin bir kaba un, su ve tuz koyup yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelince küçük toplar halinde bezeler elde edin.
Hamurları ayçiçeği yağıyla yağlayıp bir saat dinlendirin, bu işlemden sonra hamur hazırdır.
Bir merdane yardımıyla hamuru genişletin.
Hamuru iki elinize alıp havada çevirin.
Kağıt inceliğine gelince elle düzeltin ve muska gibi katlayıp dört köşe haline getirin.
Diğer yandan şeker, Antep fıstığı ve kaymakla iç hazırlayın.
Açtığınız hamurun ortasına iç malzemeyi koyup, tekrar dört köşesinden içe doğru katlayın.
Hazırladığınız katmeri tavaya yerleştirilerek fırına sürün.
10-15 dakika fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Katmer servise hazırdır.