GeriSalata Tarifleri Kaşık salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaşık salatası tarifi

Kaşık salatası tarifi

Gavurdağı salatası diye de bilinen kaşık salatası özellikle yaz aylarında domates, biber ve salatalığın bol olduğu yaz günlerinde sofralarda mutlaka bulunması gereken bir lezzet. Minik minik doğranmış sebzelerin zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisiyle tat kazanmasıyla ortaya çıkan kolay mı kolay kaşık salatasını siz de mutlaka deneyin.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 dal maydanoz
  • 3 dal nane
  • 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Kaşık salatası tarifi Nasıl yapılır?

Domates ve salatalığı soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Sivri biberleri, soğanı ve yeşillikleri incecik kıyıp diğer malzemelere ekleyin ve karıştırın.

Dövülmüş cevizi en üste serpin.

Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzla salatanızın sosunu hazırlayın.

Sosu sebzelerin üzerine gezdirip servis edin.