Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Karpuzlu limonata tarifi
Yaz aylarında masaya kocaman bir tabak içinde dilim dilim karpuzlar gelince hepimizin yüzü gülüyor değil mi? Peki bu karpuzları bardak bardak içmeye ne dersiniz? İşte nefis bir karpuzlu limonata tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 3 büyük dilim karpuz
- 1 büyük limon suyu
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım litre su
- Taze nane yaprakları
Karpuzlu limonata tarifi Nasıl yapılır?
Karpuzları ufak dilimleyip şeker ve limon suyu ile beraber robottan geçirin. İyice parçalandıktan sonra bir sürahiye alıp üzerine su ilave edip karıştırın.
Nane yapraklarını da ekleyip buzdolabında dinlendirin. Parçacıklı istemezseniz tülbent yardımıyla süzebilirsiniz.