Geriİçecek Tarifleri Karpuzlu limonata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karpuzlu limonata tarifi

Karpuzlu limonata tarifi

Limonata yaz aylarında en büyük kurtarıcılarımızdan. Peki limonataya yaz aylarının favori meyvesi karpuzu da ekleyip bambaşka bir lezzet yaratmaya ne dersiniz? Biz karpuzlu limonatayı çok beğeneceğinize eminiz. Sıcak havalarda içinizi serinletecek bu ev yapımı tarifi mutlaka deneyin.

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet limon
  • 2 litre su
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı karpuz suyu
  • 5-6 dal nane

Karpuzlu limonata tarifi Nasıl yapılır?

Limonları yıkayın ve kabuklarının kolay soyulup rendelenebilmesi için 1 saat buzdolabında bekletin.

Limonun kabuklarını rendeleyin ve bir kaba alın.

Kabukların üzerine şeker koyun ve limon aromasının şekere geçmesi için karışımı elinizle yoğurun.

Şekerli karışımın üzerine limon suyun sıkın.

Karpuz çekirdeklerini ayıklayın ve blender'a koyun.

Blender'ı çalıştırın ve püre haline gelmesini bekleyin, ardından bunu da karışıma ekleyin.

Son olarak 2 litre suyu ve nane yapraklarını ilave edin.

Güzelce karıştırdıktan sonra süzgeçten geçirin.

Limonatayı 3-4 saat buzdolabında bekletin, ardından soğuk olarak servis yapın.