GeriKahvaltılık Tarifleri Karpuz kabuğu reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karpuz kabuğu reçeli tarifi

Karpuz kabuğu reçeli tarifi

Karpuzun içini yiyip kabuğunu atıyorsanız hemen durun! Çünkü o kabuklardan çok güzel bir reçel yapabilirsiniz. İçine ekleyeceğiniz karanfille enfes bir aroma elde eden karpuz kabuğu reçelini herkes çok beğenecek. Farklı bir lezzet arayanlar için karpuz kabuğu reçeli çok iyi bir fikir. Siz de mutlaka deneyin...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Uzunlamasına kesilmiş 2 dilim karpuz kabuğu
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 7-8 diş karanfil
  • Çeyrek limonun suyu

Karpuz kabuğu reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Karpuz kabuğunun dışını ince olacak şekilde soyup kalan beyaz bölümü ince ince dilimleyin.

Bir tencerede kaynattığınız suya ekleyerek altını kısıp 40-45 dakika ağzı kapalı şekilde kaynatın.

Karpuz kabuklarının yumuşadığını gördüğünüzde şekeri ve karanfili ekleyin.

Bu şekilde arada karıştırarak bir 30-35 dakika daha pişirin.

Kıvama gelmeye başladığında limon suyunu ekleyip iki dakika kadar esansını almasını bekleyin ve daha sonra ocaktan indirin.

Sıcak haldeyken kavanoza koyup, ağzını kapatıp, serin bir yerde saklayın.