Bu tarif birgulunlezzetleri.blogspot.com yazarı Birgül Erdoğan'a aittir.
Son Güncelleme:
Karnabaharlı kısır tarifi
Tadına bakanların karnabahar olduğunu anlamayacakları bir tarif...
Yapımı için malzemeler
- 1 küçük boy karnabahar
- 1.5 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 dal yeşil soğan
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet maydanoz
- 1 kahve fincanı limon suyu
- 2 adet domates
- Tuz
- Zerdeçal
Karnabaharlı kısır tarifi Nasıl yapılır?
Karnabaharı robottan geçirin. Yapışmaz tavaya zeytinyağının yarısını koyarak karnabaharları hafifçe kavurun. Tuz ve salça ilavesi ile 2 dakika daha kavurup ocaktan alın.
Diğer yanda tüm yeşillikleri incecik kıyın. Soğumuş karnabaharlarla birleştirip, zerdeçal, limon suyu, kalan zeytinyağı ve en son olarak ufak doğranmış domatesleri ilave edip servis yapın.