GeriSebze Yemeği Tarifleri Karnabaharlı kısır tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabaharlı kısır tarifi

Karnabaharlı kısır tarifi

Tadına bakanların karnabahar olduğunu anlamayacakları bir tarif...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 dal yeşil soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı limon suyu
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Zerdeçal

Karnabaharlı kısır tarifi Nasıl yapılır?

Karnabaharı robottan geçirin. Yapışmaz tavaya zeytinyağının yarısını koyarak karnabaharları hafifçe kavurun. Tuz ve salça ilavesi ile 2 dakika daha kavurup ocaktan alın.

Diğer yanda tüm yeşillikleri incecik kıyın. Soğumuş karnabaharlarla birleştirip, zerdeçal, limon suyu, kalan zeytinyağı ve en son olarak ufak doğranmış domatesleri ilave edip servis yapın.