GeriSebze Yemeği Tarifleri Karnabahar köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabahar köftesi tarifi

Karnabahar köftesi tarifi

Karnabahar hem ekonomik hem de esnek olması dolayısıyla birçok farklı tarifte çok başarılı sonuçlar elde etmenizi sağlıyor. Bu tariflerden bir tanesi de karnabahar köftesi. Görüntüsü ve lezzetiyle herkesi tatmin eden bu tariften vazgeçemeyeceksiniz.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 küçük karnabahar
  • 1 yumurta
  • 2-3 dal taze soğan
  • 1 çay bardağı un
  • 1 avuç bayat ekmek
  • 1 diş sarımsak
  • 1/3 demet dereotu
  • Kimyon
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Karnabahar köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Karnabaharı temizleyip tuzlu suda haşlayıp süzün ve çatalla ezin. Taze soğanı, dereotu ve ekmeği ince doğrayıp üzerine ekleyin. Yumurta, un ve baharatları da ilave ettikten sonra iyice yoğurun köfte şekli verin.

Yağda kızartıp yoğurtla beraber servis edin.