GeriÇorba Tarifleri Karnabahar çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabahar çorbası tarifi

Karnabahar çorbası tarifi

Karnabaharla yapabileceğiniz hem doyurucu hem de besleyici bir çorba.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Çeyrek su bardağı un
  • 30 gram tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 4 parça pastırma
  • 1 defne yaprağı
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1 kereviz
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz yaprakları
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Karnabahar çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını tencereye alıp eritin. Unu ekleyip kavurun. Süt ve tavuk suyunu ilave edip birkaç dakika pişirin. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş sebzeleri ekleyin. Sebzeler yumuşamaya başladığında küçük kesilmiş pastırma, tuz, karabiber ve maydanoz yapraklarını ilave edip servis yapın.