Karışık turşu tarifi
Birçok sebzenin bir arada olduğu bu lezzetli turşuyu evinizde yapmaya ne dersiniz?
Yapımı için malzemeler
- 4 adet acur
- 3 adet havuç
- 5-6 adet sivribiber
- 2-3 baş sarımsak
- 5-6 adet yeşil domates
- 4-5 adet kırmızı domates
- 1 adet küçük lahana
- 1 adet kereviz sapı ve yaprağı
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı kaya tuzu
- 1 çorba kaşığı limon tuzu
- 1 çorba kaşığı şeker
- Yarım su bardağı sirke
- 1 adet aspirin
- Yarım fincan sıvı yağ
Karışık turşu tarifi Nasıl yapılır?
Sebzeleri güzelce yıkayıp ayıklayın. Çatalla ortalarına birkaç delik açın. Kavanozun dibine acurları yerleştirin. Sırasıyla aralarına ikiye bölünmüş sarımsak dişlerini yerleştirerek havuçları, yeşil domatesleri, sivri biberleri, lahanaları, maydanozları, kereviz sap ve yapraklarını ve kırmızı domatesleri kavanoza yerleştirin.
Turşu için kullanacağınız suya tuzu katıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Bu suya limon tuzu, sirke, şeker ve aspirini ekleyip karıştırın. Kavanoza bu suyu dökün. Üstüne küf yapmaması için sıvı yağı ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 10-15 gün bekletin.