GeriMakarna Tarifleri Karidesli makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karidesli makarna tarifi

Karidesli makarna tarifi

Deniz ürünlerini sevenlerin bayılacağı çok pratik bir tarif: Karidesli makarna.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 500 gram ayıklanmış karides
  • 1 su bardağı domates ezmesi
  • 1 adet taze soğan
  • 1 dilim limon
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı kaşar rendesi
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • 2-3 dal kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • 2 adet karabiber tanesi

Karidesli makarna tarifi Nasıl yapılır?

Karabiber taneleri, 1 tutam tuz ve limonu 1 su bardağı suda 10 dakika kaynatıp süzün. 1 bardak su ekleyip tekrar kaynatın. Karidesleri ilave edip 2 dakika haşlayın ve kevgirle haşlama suyundan alın.

Taze soğanı kıyıp 2 kaşık yağ kaşık haşlama suyunda pişirin. Domates ve 1 tutam maydanoz ilave edip 5 dakika daha pişirin. Haşlama suyunu ekleyip 10 dakika sonra ateşten alın. Karidesleri ilave edin.

Makarnayı diri kıvamda haşlayın. Süzüp peynir ve karidesli karışımı ilave edin. Yağlanmış fırın kalıbına döküp galeta unu serpin ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis edin.