GeriSebze Yemeği Tarifleri Karidesli lahana yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karidesli lahana yemeği tarifi

Karidesli lahana yemeği tarifi

Soya sosu ve karidesleriyle Asya mutfağı esintileri taşıyan bir yemek.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

    Karides için:
    • 1 yemek kaşığı bal
    • 2 yemek kaşığı soya sosu
    • 1 yemek kaşığı susam yağı
    • 1 tatlı kaşığı acı sos
    • 450 gram karides
    Lahana yemeği için:
    • 3 yemek kaşığı fındık yağı
    • 2 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
    • 4 dal yeşil soğan
    • 1 lahana
    • 2 yemek kaşığı soya sosu
    • 1 yemek kaşığı susam

    Karidesli lahana yemeği tarifi Nasıl yapılır?

    Karides için bal, soya sosu, susam yağı ve acı sosu bir kasede karıştırın. Yıkadığınız karidesleri ilave edip kasenin üzerini streç filmle kapatıp iki saat dinlendirin.

    Lahana yemeği için ezdiğiniz sarımsakları fındık yağında 1-2 dakika kadar soteleyin. Rendelenmiş zencefil, ince kıydığınız yeşil soğan ve lahanayı ilave edin. Sebzeler yumuşamaya başladığında soya sosunu ilave edin. Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun ve lahanaya ekleyin. Sebzeler tamamen yumuşadığında ocaktan alın.

    Karidesleri sosuyla beraber geniş bir tavaya alın. Karideler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Lahana yemeğini bir servis tabağına alın. Üzerine karidesleri sosuyla beraber ilave edin. Sıcak servis yapın.