GeriBalık Tarifleri Karides güveç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karides güveç tarifi

Karides güveç tarifi

Balık sofralarının olmazsa olmazlarından biridir karides güveç. Hem ara sıcak hem de meze olarak tercih edebileceğiniz bu nefis lezzet, cızır cızır yağıyla sıcak sıcak sofraya geldiğinde, herkeste bir heyecan dalgasına yol açacak. Üstelik lezzeti de bu heyecanı boşa çıkarmayacak kadar muhteşem. Mutlaka denemelisiniz...

  • Güveçte
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram karides
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı un
  • 3 tane iri domates
  • 150 gram rende taze kaşar veya mozzarella
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Karides güveç tarifi Nasıl yapılır?

Karidesleri iyice yıkadıktan sonra kabuklarını ayıklayın ve tekrar yıkayın. Karidesleri süzgece alın, suyu süzülene kadar bekleyin ve kağıt havluyla kurulayın.

Büyük bir tavaya yağları koyun. Yağı kızdırın ama yanmamasına dikkat edin. Sarımsağı tavanın içine ezilmiş şekilde ekleyin. Kokusu çıkar çıkmaz karidesleri ilave edin. Tahta bir kaşıkla çevirin. Suyunu verirken üzerine unu serpin ve karıştırma işlemine devam edin. Domateslerin kabuklarını soyun. 2 tanesini rendeleyin, birini küçük doğrayın ve tavanın içine katın. Çevirmeye devam edin, suyunu çok çektirmeden tuzu ve karabiberi serpin.

Ocağın altını kapatın ve fırına dayanıklı bir kaba ya da porsiyon kaplarınıza yerleştirin. Üzerine rende peynir ekleyin ve 180 derecede peynir eriyene kadar pişirin.