Karatay usulü fırında kuzu pirzola tarifi
Proteini bol, lezzeti sonsuz bir et yemeği.
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram kuzu pirzola
- 4 adet olgun domates
- 3 adet yeşil biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kekik
Karatay usulü fırında kuzu pirzola tarifi Nasıl yapılır?
Kuzu pirzolaları bir tepsiye dizin, üzerine zeytinyağı gezdirin ve 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
Domatesleri ve biberleri yıkayıp, halka şeklinde dilimleyin. Pirzolalar hafif suyunu çekmeye başlayınca, tepsiyi fırından alın ve üstlerini domates ve biber dilimleriyle kaplayın. Tepsiyi tekrar fırına verin, 20-30 dakika daha pişirin (etler ve sebzeler yumuşayıp, suyunu çekene kadar).
Tepsiyi fırından çıkarmaya yakın, pirzolaların üzerine kekik serpin. Mevsim salatası ile servis yapın.