GeriÇorba Tarifleri Karamelize soğanlı patates çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karamelize soğanlı patates çorbası tarifi

Karamelize soğanlı patates çorbası tarifi

Geleneksel lezzetlerden uzaklaşıp biraz daha farklı bir çorba tarifi arıyorsanız size karamelize soğanlı patates çorbasını önerebiliriz. Bir kere kıvamı muhteşem. Üstelik mis gibi kokusuyla karamelize soğan da bu çorbanın üstüne çok yakışıyor. Özel günlerde misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 gram patates
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı krema

Karamelize soğan için:

  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • Zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber

Karamelize soğanlı patates çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kabuklarını soyup küp doğradığınız patatesleri de ilave edip 5-6 dakika daha soteleyin. Patateslerin rengi dönmeye başlayınca sıcak suyu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Çorbanızı patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blender’dan geçirin. Kremayı ekleyip tekrar ocağa alın ve bir taşım daha kaynatın.

Karamelize soğan için soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağında kahverengi olana kadar soteleyin. Çorbanızı kaselere paylaştırın. Üzerine karamelize soğan ilave edin. Zeytinyağını kırmızı pul biberle kızdırıp çorbanızın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.