GeriTatlı Tarifleri Kara erik pestili
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kara erik pestili

Kara erik pestili

Pestil sadece ülkemizde değil çevre coğrafyamızda da mevsimlik meyveleri kurutup saklamak için kullanılan en doğal yollardan biri. Sizin için yaz mevsiminin en bol meyvelerinden kara erikle yapabileceğiniz nefis bir pestil tarifi hazırladık. Ailece zevkle tüketeceğiniz bu pestili çocukların beslenme çantalarından da eksik etmeyin. Afiyet olsun!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram Anjelik cinsi büyük kırmızı erik
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Kara erik pestili Nasıl yapılır?

Erikleri ileride küflenme olmasın diye çok iyi yıkayın ve ikiye bölün.

1 fincan su ile yumuşayıp kabuklarından ayrılma durumuna gelene kadar haşlayın.

Süzgeçten geçirip, kabuklarından ve çekirdeklerinden ayırın.

Püre haline gelen erikleri tekrar ocağa koyun.

İçine şeker ve limon suyunu koyup bir taşım kaynatıp hemen ocaktan alın.

Düz bir tepsiye veya düz tabaklara incecik yayılacak şekilde paylaştırın ve güneşli bir yerde kabından ayrılana kadar bekletin.

Tabaktayken bıçakla uzunca şeritler kesin.

İçine ufalanmış ceviz, fındık, fıstık koyun ve muska ya da rulo şeklinde sarın.

Bu işlemi çok kurutmadan işlem yapılmalı ki çok sert olmasın.

Kapalı kapta uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Hava alan kaplarda saklanırsa sertleşir hatta biraz üzeri şekerlenir, beyazlaşır. Lezzeti bozulmaz ancak yemesi biraz zorlaşır.