GeriPilav Tarifleri Kapama pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kapama pilav tarifi

Kapama pilav tarifi

Kapama pilavı, Ankara'nın en meşhur yemeklerinden biri. İçindeki et ve soğanıyla tam bir lezzet deposu olan kapama pilavını bir kez deneyince asla vazgeçemeyeceksiniz. Akşam yemeğinizde veya misafir sofralarınızda bu nefis pilavın size eşlik etmesini isterseniz, işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Su
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber

Kapama pilav tarifi Nasıl yapılır?

Tencereyi ocağa alıp etleri kavurun.

Soğanı da doğrayıp etin üzerine ilave edin.

Sarımsak ve baharatları da ekleyerek kavurmaya devam edin.

Pirinçleri yıkayıp tencereye ekleyin ve üzerine sıcak su ilave edin. Ancak altta yer alan et ile pirinç karışmayacak şekilde kısık ateşte ve suyunu çekene kadar pişirin.

Pilavınız pişince tencereyi ters çevirip etler üzerinde kalacak şekilde servis edin.

Afiyet olsun...