Kapalı pizza
Pizzayı hiç böyle denediniz mi?
Yapımı için malzemeler
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 500 gram un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 kaşık sıvı yağ
- İçi için
- Rende kaşar
- Sucuk
- Domates sosu
- Parmesan peyniri
Kapalı pizza Nasıl yapılır?
Mayayı ılık suda eritin. Toz şeker ilave edin ve 5 dakika bekleyin. Diğer malzemelerle yoğurun. Kapatıp 15 dakika mayalandırın.
Mayalanan hamuru 4 bezeye ayırın. Fırını son ayarında açın. Hamurları tezgahı çok unlamadan merdane ile açın. Yarısına domates sosunu ve diğer malzemeleri yayın. D şeklinde kapatıp kızgın fırın tepsisine koyarak pişirin. 10 dakika içinde kızaracaktır.
Çıkardığınız kapalı pizzaları ilk sıcaklığı geçince verev keserek servis edin.
Domates sosunu kendiniz yapmak isterseniz 2 adet domatesi rendeleyerek, sarımsak ve istediğiniz baharatlarla kavurun.