GeriBalık Tarifleri Kalamar tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kalamar tava tarifi

Kalamar tava tarifi

Çıtır çıtır kızarmış kalamar halkalarını siz de evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Lezzetini sütten alan, kızgın yağda kızartıldığında hiç yağ çekmeyen ve benzersiz bir tada kavuşan kalamar tavanın yapılışını sizin için tüm aşamalarıyla aşağıda anlattık. Kalamar sevenler bu tarifi kesinlikle kaçırmasın...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram temizlenmiş ve doğranmış kalamar
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kızartma yağı

Kalamar tava tarifi Nasıl yapılır?

Temizlenmiş ve doğranmış kalamarları tuzlayıp biberledikten sonra bir kabın içerisine alın.

Üzerini örtecek kadar süt koyup iki saat bekletin.

Sütün içinden çıkardıktan sonra una bulayın.

Üzerine un serptiğiniz tepsiye dizin.

Yağı tavada ısıtın.

Kalamarları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın ve havlu kağıt üzerine alın.

Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp tarator sos ile servis yapın.