Kakaolu bisküvili brownie tarifi
İnce işlemlere, bol malzemeye, aşırı uğraşa, hatta beyninizi kullanıp yıpratmaya gerek kalmadan yaşayacağınız tam bir çikolata şöleni bu. Üstelik görüntüsü o kadar havalı ki kakaolu bisküviyle yapıldığına da bu kadar pratik olduğuna da kimse inanmayacak. İşte brownie sevenlerin gönlünü çalacak enfes bir tarif.
Yapımı için malzemeler
- 85 gram tuzsuz tereyağı
- 250 gram sütlü çikolata (küçük parçalara bölün)
- 80 gram şeker
- Yarım paket vanilya
- 2 yumurta
- 40 gram un
- 10-12 adet kakaolu kremalı bisküvi
Kakaolu bisküvili brownie tarifi Nasıl yapılır?
20x20 santimetre boyutlarında tepsinize yağlı kağıdınızı serin ve yağlayın. Kakaolu bisküvilerinizi küçük parçalara kırın. Birkaç tanesini üstünü süslemek için ayırın.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Küp küp doğranmış tereyağı ve küçük parçalara bölünmüş çikolatayı bir sos tavasında iyice eritip ocaktan alın. Bu karışıma şeker ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Karışımı 5 dakika soğumaya bırakın. Ardından yumurtaları ve yavaşça unu ekleyin.
Hamura parçalanmış kakaolu bisküvileri ekleyin. Karışımı fırın tepsisine yayın. Parçalamadığınız bisküvileri hamurun içine hafifçe batırarak en üste yerleştirin.
Fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Çıkardıktan sonra iyice soğumasını bekleyin. Soğuyunca kare kare dilimleyin. Servis ederken üzerine bir top vanilyalı dondurma koymayı ihmal etmeyin.