Kafesli elmalı kurabiye tarifi
Şekli ve tadıyla mükemmel şölen yaratan lezzet!
Yapımı için malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 120 mililitre yoğurt
- 85 mililitre sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 5 gram tuz
- Yarım paket kabartma tozu veya karbonat
- 500 gram un
- 50 gram pudra şekeri
- 4 adet kabuğu soyulmuş elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Ceviz
- Pudra şekeri
Kafesli elmalı kurabiye tarifi Nasıl yapılır?
Elmaları rendeleyerek toz şekerle pişirin. Soğuduğunda tarçın ilave edip karıştırın.
Tereyağını oda sıcaklığına geldiğinde küçük parçalar halinde yoğurma kabına alın. Pudra şekeri ve nişasta ilave edip elinizle karıştırın. Un hariç diğer malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş elenmiş un ekleyerek yoğurun.
Hamuru dinlendirin, beş bezeye ayırın. Hafif unladığınız tezgahta her bezeyi ayrı ayrı merdane yardımı ile açın. Aynı ölçüde olmaları için tencere kapağı ile kesin. Ortasını bulmak için D şekline getirip, 4 eşit parçaya bölün. 4 üçgen parçaya bıçak yada hamur keseceği ile sivri ucundan başlayarak 3 tane V şeklinde kesik atın. Üçgen parçanın ortasından elmalı içi baş parmak gibi döşeyin. Sağlı sollu kundak kapatır gibi kapatın.
Tepsiye aralıklı dizerek 180 derece fırında pişirin.