GeriEt Yemeği Tarifleri Kadınbudu köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınbudu köfte tarifi

Kadınbudu köfte tarifi

Akşam yemeği için mükemmel bir alternatif.

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram köftelik kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç veya evde kalmış bir küçük porsiyon pirinç pilavı
  • 1 büyük soğan
  • 5 adet yumurta
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Tuz
  • Biraz un

Kadınbudu köfte tarifi Nasıl yapılır?

Kıymanın yarısını, yağ koymadan, bir fiske tuz ile kavurun. Kıyma bir kenarda soğurken, pirinci yıkayıp üzerini 3 parmak su geçecek şekilde su ve biraz tuz ile pişirin.

Soğuyan kıymayı ve pirinci bir kaba koyun. Üzerine soğanı rendeleyip, 1 yumurta, baharatlar ve ince kıyılmış maydanoz ile yoğurun. Köfteyi 20 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra, yumurta büyüklüğünde parçalar alarak avuçlarınızın arasında yassı oval biçim verin. Köftelerin ortası ve kenarı aynı kalınlıkta olsun.

Köfteleri una bulayıp tepsiye dizin. Bu şekilde dolapta dinlendirin.

Önce iki yumurtayı kırıp tuz ile iyice çırpıp köfteleri bu yumurtaya bulayıp orta kızgın yağda pişirin. Yağ çok kızgın olursa içi pişmez. Yumurta bittikçe tekrardan yumurta ekleyip kızartmaya devam edin.