GeriAtıştırmalık Tarifleri Kabarık Fransız tostu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabarık Fransız tostu tarifi

Kabarık Fransız tostu tarifi

Tatlı bir tosta ne dersiniz? Karşınızda kabarık Fransız tostu...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Çeyrek fincan un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 3 yumurta
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 çorba kaşığı beyaz şeker
  • 12 kalın dilim ekmek.

Kabarık Fransız tostu tarifi Nasıl yapılır?

Unu büyük bir karıştırma kabına koyun. Sütü ekleyip yavaşça çırpın. İçine tuz, yumurta, tarçın, vanilya özütü ve şekeri ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.

Hafifçe yağlanmış kızartma tavasını orta ateşte ısıtın. Ekmek dilimlerini iyice doyana kadar karışımda ıslatın. Ekmekler altın renginden kahverengiye dönene kadar iki tarafını da pişirin. Sıcak sıcak servis edin.