GeriHamur İşi Tarifleri Kabarcık tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabarcık tarifi

Kabarcık tarifi

Kahvaltılarda ve çay saatlerinde kızarmış hamur işlerinden kesinlikle vazgeçemiyoruz. Ancak pişi gibi mayalı hamur işlerinin yapım aşamaları biraz teferruatlı olduğundan ve zaman aldığından, bu lezzetlerin keyfini her zaman çıkaramıyoruz. Sizin için kısa sürede yapılabilecek, kolay bir hamur işi tarifimiz var: Kabarcık. Yağda pişmesine rağmen hiç yağ çekmeyen kabarcık tarifimiz aşağıda. Bu hafta sonu mutlaka deneyin…

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Kabarcık tarifi Nasıl yapılır?

Sıvı malzemeleri yoğurma kabında karıştırın.

Tuz ve kabartma tozunu da ekleyin.

Ardından azar azar un ilave edin ve hamurunuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Hamuru 15 dakika dinlendirin.

Ardından bir merdane yardımıyla 1 santimetre kalınlığında açın.

Hamuru bir bıçak ya da kurabiye kalıbı yardımıyla dilediğiniz şekilde kesin.

Sıvı yağı tavada iyice kızdırın.

Hamur parçalarını yağa atıp çevire çevire kızartın.

Bir kağıt havlunun üzerine çıkardığınız kabarcıkları soğutmadan servis edin.